Uuden Iin Sanomat

Mitä tapahtui 2.-18. kesäkuuta Iissä? Ihan mitä tahansa! Kovan luokan ruohonleikkuuta ja painepesuridraamaa? Kauhoja ja keppihevosia? Kalojen ja ihmisten välistä sympatiaa? Varmaa on ainoastaan se, että mitään ei tapahtunut – ja kaikki tapahtui.

Osana Valto Pernu Photo Marathonia toteutettiin yhteisöllinen taideprojekti, Touko Hujasen Uuden Iin Sanomat teemalla ”Kuka ihme asuu Iissä?”.

Uuden Iin Sanomat oli kaksi viikkoa kestävä paikallistoimitus ja yhteisöllinen taideteos Iin KulttuuriKauppilassa. Kuvajournalisti Touko Hujanen muutti kesäkuussa 2017 KulttuuriKauppilaan asumaan, perusti sinne paikallistoimituksen ja toteutti Uuden Iin Sanomat -sanomalehtiteoksen. Teos on taidepaikallislehti – henkilögalleria Iiläisistä ja heidän tarinoistaan.

Lehtikuvaaja Touko Hujasen sanomalehtiteos Uuden Iin Sanomat näkee päivänvalon Valto Pernu Photo Marathonin gaalassa lauantaina 26.8. Projektiin liittyvä näyttely avoinna Taidekeskus KulttuuriKauppilassa 28.8.-8.9.2017 ma-pe 12-17.

Touko Hujanen on reportaasiin erikoistunut kuvajournalisti, joka on valmistunut maisteriksi v. 2012 Tampereen yliopistosta. Hänet on palkittu mm. Vuoden lehtikuvaajana 2011 ja Vuoden nuorena lehtikuvaajana 2009. Hänen pitkäkestoiset kuvareportaasinsa ovat käsitelleet muun muassa Kolumbian sisällissotaa, joulupukkia ja Nevadan autiomaata. Hujanen työskentelee mm. The New York Timesille ja Raymondille sekä vetää kuvajournalistien 11-kollektiivia ja suunnittelee julkaisuja. 
Hänen luomuksensa, sanomalehtiteos Uuden Maan Sanomat muodostuu sattumanvaraisuus-periaatteella tehdyistä matkoista Suomessa.

www.toukohujanen.com
www.uudenmaansanomat.com