Tuomaristo

Eivind H. Natvig on palkittu norjalainen kuvajournalisti ja valokuvaaja, jolle valokuvaus on keino löytää uusia näkökulmia ja taltioida universaaleja tunteita ja kokemuksia. Natvigin töitä on ollut esillä museoissa, festivaaleilla ja gallerioissa Norjassa ja ulkomailla. Vuonna 2014 hän julkaisi kirjan ’’You Are Here Now’’ norjalaisia koteja ja arkea kuvaavasta projektistaan. Natvig on Moment Agency:n jäsen, Leican ambassador ja Lofoten International Photo Festival:in taiteellinen johtaja.

Valto Pernu Photo Marathon polkaistaan käyntiin Natvigin työpajassa torstaina 8.8. Työpajan kantavana ajatuksena on ’’näytä mitä näet, älä miltä se näyttää’’. Valokuvausta ja uusien metodien oppimista lähestytään työpajassa rennosti esimerkkien ja tehtävien kautta. Natvig on kokenut ohjaaja, jolla on taito löytää jokaisen valokuvaajan yksilölliset vahvuudet ja tukea niiden kehittämisessä. Työpajaan on ennakkotehtävä, ja yhteinen työskentely alkaa luennolla Natvigin projekteista ‘’You Are Here Now’’ ja ‘’Here’’, joissa Natvig on pyrkinyt hyödyntämään valokuvauksen mahdollisuutta leikitellä tavanomaisten aiheiden kanssa tuoden esiin niiden arkisen eksotiikan. Ilmoittaudu mukaan tästä! 

www.ehn.no

Miikka Pirinen on helsinkiläinen vapaa dokumenttivalokuvaaja, joka käsittelee hankkeissaan sosio-ekologisia aiheita. Pirinen keskittää aikansa pitkien syväluotaavien, omalähtöisten hankkeiden parissa työskentelylle. Pirinen työskentelee valokuvaajana myös lukuisille suomalaisille ja kansainvälisille asiakkaille ja on palkittu viisi kertaa Vuoden lehtikuvat-kilpailussa. Hän työskenteli Helsingin Sanomien valokuvaajana 2009-2012. Pirinen on toiminut Suomen Kuvajournalistit ry:n puheenjohtajana ja on jäsen palkitussa suomalaisessa valokuvaajien 11-kollektiivissa. Hän luennoi usein työstään Suomessa ja ulkomailla. Vuodesta 2017 hän on dokumentoinut elämää hiilikaivosalueillla Yhdysvaltojen Länsi-Virginiassa. Pirinen on myös vuoden 2017 Valto Pernu Photo Marathonin voittajasarjan kuvaaja.

www.miikkapirinen.com

Klara Bergman Fröberg on ruotsalainen kuvataiteilija, joka työskentelee Iissä heinä-elokuussa 2019 osana Lähde! -hanketta ja KulttuuriKauppilan yhdessä Konst I Hallandin kanssa järjestämää taiteilijavaihtoa. Taiteellisessa työskentelyssään Bergman Fröberg tutkii tuhon ja palautumisen tematiikkaa hyödyntäen installaatioissaan muun muassa hylättyjä materiaaleja, kuten puuta, posliinia, muovia, metalliromua ja hylättyjä huonekaluja. Bergman Fröberg on opiskellut kuvataidetta Uumajan taideakatemiassa. Installaatioiden lisäksi hän työskentelee muun muassa äänitaiteen parissa tutkien kieltä muistona jo unohdetusta historiasta.  

www.rregnflicka.com