Tuomaristo

Touko Hujanen on reportaasiin erikoistunut kuvajournalisti, joka on valmistunut maisteriksi vuonna 2012 Tampereen yliopistosta. Hänet on palkittu muun muassa Vuoden lehtikuvaajana 2011 ja Vuoden nuorena lehtikuvaajana 2009. Hänen pitkäkestoiset kuvareportaasinsa ovat käsitelleet esimerkiksi Kolumbian sisällissotaa, joulupukkia ja Nevadan autiomaata. Hujanen työskentelee muun muassa The New York Timesille ja Raymondille sekä vetää kuvajournalistien 11-kollektiivia ja suunnittelee julkaisuja.

Hänen luomuksensa, sanomalehtiteos Uuden Maan Sanomat muodostuu sattumanvaraisuus-periaatteella tehdyistä matkoista Suomessa.

www.toukohujanen.com
www.uudenmaansanomat.com

Karoliina Paatos on Suomessa ja Yhdysvalloissa toimiva valokuvataiteilija, joka on kuvannut cowboy-kulttuuria Yhdysvaltojen länsiosissa vuodesta 2010. Hän julkaisi kesällä 2016 American Cowboy -valokuvataidekirjan. Kirja voitti Vuoden kaunein kirja 2016 -palkinnon Sloveniassa ja on kerännyt kunniamainintoja eri kilpailuissa. Paatos voitti Kuvajournalismi 2016 -kilpailussa esseesarjan. Hän on kuvannut yli kymmenen vuoden ajan Suomen suurimmille aikakaus- ja sanomalehdille ja on opiskellut Aalto-yliopistossa sekä Arizonan yliopistossa. Hänen kuviaan on ollut useissa ryhmä- ja yksityisnäyttelyissä sekä erilaisissa julkaisuissa.

Paatos vetää Valto Pernu Photo Marathonin yhteydessä työpajan, joka keskittyy dokumentaarisen kuvasarjan luomiseen. Työpajassa sivutaan myös henkilökuvausta, ja osanottajat saavat myös palautetta kilpailussa kuvaamilleen sarjoille.

www.karoliinapaatos.com

Antti J. Leinonen on iiläinen freelance-kuvaaja, joka on työskennellyt yli 15 vuoden ajan useimmille valtakunnallisille aikakaus- ja sanomalehdille sekä tv-kanaville. Tällä hetkellä hän työstää dokumentaarista valokuvaprojektia Perämeren hiipuvasta kalastuskulttuurista. Leinonen on Valto Pernu Photo Marathonin taiteellinen johtaja. Koulutukseltaan hän on medianomi AMK.

www.anttileinonen.com